Nieuwe projecten


In 2010 zal de Zeeuwse Bibliotheek, in het kader van diverse projecten, starten met een aantal innovatieve experimenten;

  • Er wordt een applicatie ontwikkeld voor de iPhone, waarmee u Middelburgse gebouwen zoals ze in het verleden waren, aan de hand van foto’s uit de Beeldbank Zeeland kunt bekijken.
  • U kunt dit voorjaar kennismaken met verschillende e-readers en e-books.
  • In het leescafé (een voorlopige locatie) verschijnt een zogenaamd ’touchfoil’. Dat is een scherm (touchscreen) dat door glas (bijvoorbeeld een etalageruit) bediend kan worden. Voorlopig bevat dit scherm drie fotopresentaties, gepresenteerd met http://photosynth.net, later zal de toepassing worden gekoppeld aan de Beeldbank Zeeland, de fotosite van ZeelandNet en aan een beamer op de tweede verdieping. Er wordt ook een link gelegd naar het project ‘de digitale etalages’, waar de Zeeuwse Bibliotheek samen met vier andere bibliotheken subsidie voor heeft ontvangen.
  • In 2010 zullen verschillende projecten rondom erfgoed en het thema water structuur krijgen, zowel digitaal als fysiek in het gebouw.

Edwin Mijnsbergen, informatiespecialist

Laat uw reactie achter

*