Maand van de Muziek

vanbeethoventotblofDe bibliotheek heeft veel meer te bieden dan alleen boeken. Zo hebben de gezamenlijke Zeeuwse bibliotheken ook een uitgebreide en brede muziekcollectie. Daarom organiseren zij in november de Maand van de Muziek. In de verschillende bibliotheken worden concerten, vinylmarkten en een on line muziekquiz georganiseerd.

In de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg is op zaterdag 30 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een vinylmarkt op het Plein. Voor de liefhebbers worden LP’s en singles, van klassiek tot pop, gedraaid en te koop aangeboden. Waaronder die uit de collectie van de voormalige LP winkel Spin. Ook is er een speciale muziekapplicatie te bekijken op de multitouch tafel.

Bibliotheek Terneuzen houdt op 5 november van 10.00 tot 20.00 uur een vinylmarkt waar ook platen geruild en ingebracht kunnen worden. Op zaterdag 13 november is er van 11.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek ‘t Spui in Vlissingen een vinylmarkt die wordt omlijst met optredens van verschillende ensembles van de Zeeuwse Muziekschool

Tot 30 november kan iedereen van 12 jaar en ouder via de websites van de Zeeuwse bibliotheken deel nemen aan de Zeeuwse Muziekquiz. De winnaar ontvangt een Ipod Shuffle van 4 Gb. Op de websites van de bibliotheken wordt in de eerste week van december bekend gemaakt wie de gelukkige is.

Machteld Berghauser Pont, Communicatie

Tags: , ,

Laat uw reactie achter

*