Volgt u ons al?

twitterbird
Twitter
Twitter is één van de populairste Web 2.0 toepassingen van dit moment. Voor veel personen en organisaties is Twitter het ideale kanaal om in maximaal 140 tekens nieuwtjes en berichten (tweets) te delen.

De Zeeuwse Bibliotheek en Twitter
De Zeeuwse Bibliotheek twittert ook. Via onze tweets houden wij u op de hoogte van bijvoorbeeld onze nieuwste bestsellers, lezingen, tentoonstellingen, de collectie en het laatste nieuws over de Zeeuwse Bibliotheek. Ook via Twitter kunt u bij ons terecht met al uw vragen.

twitter

Zelf aan de slag met Twitter
Wanneer u zelf wilt gaan twitteren, zijn dit de eerste stappen:

  1. Maak een account aan op de Twitter aanmeldpagina
  2. Vul uw Twitter-profiel in, geef daarbij alleen die persoonlijke informatie prijs waarvan u zeker weet dat u het met de hele wereld wilt delen
  3. Wanneer u bent ingelogd, ziet u een tekstvak verschijnen met plaats voor 140 tekens: typ daarin wat u nu aan het doen bent of te melden hebt. Uw ‘status’ staat nu online op http://www.twitter.com/uwgebruikersnaam. U kunt uw status zo vaak updaten als u zelf wilt. Nadat u uw bericht heeft verzonden is het direct leesbaar voor de mensen die u volgen.
  4. Ga op zoek naar personen, bedrijven of organisaties via ‘Find people‘. Op de pagina van de betreffende Twitteraar vindt u de ‘Follow’ knop, waarna u de Tweets van die ander ontvangt, zonder dat zij daar toestemming voor hoeven te geven. Wilt u niet dat een bepaalde persoon u volgt, dan kunt u deze blokkeren
  5. Iemand die u gaat volgen is mogelijk ook in u geïnteresseerd en zal zich gaan abonneren op uw berichten.

Wordt u onze nieuwste volger?

A man checks Twitter on an iPhone.

Bron: www.23dingen.nl

Henk Kosters, medewerker Jeugd- en Jongerenafdeling, en Twitterteam Zeeuwse Bibliotheek.

Laat uw reactie achter

*