Week van de Mediawijsheid in de Zeeuwse Bibliotheek

Media raken steeds dieper vervlochten in onze leefwereld. Ze hebben meer en meer invloed op onze stijl van leven. Zowel positief als negatief. Zo hebben media bijvoorbeeld invloed op onze carrières, stemgedrag, gezondheid en onze sociale verbondenheid.

De Week van de Mediawijsheid is een landelijke campagne en vindt voor de derde keer plaats van 23 tot en met 30 november 2012. Gedurende deze week presenteert de Zeeuwse Bibliotheek zich als het Huis van de Mediawijsheid waar je dagelijks terecht kunt met eenvoudige en praktische vragen rondom mediawijsheid en media. Er vinden diverse activiteiten plaats rondom het thema Stijl van Leven.

Activiteiten in de Zeeuwse Bibliotheek

Iedere dag is er een spreekuur waarin een mediacoach al je vragen omtrent internet en media zal beantwoorden. Ernst-Jan Pfauth geeft op dinsdag 27 november een Masterclass Bloggen.

Voorafgaand aan deze Masterclass Bloggen organiseren de Zeeuwse bibliotheken een blogwedstrijd waarbij je een iPad kunt winnen. Iedereen kan hieraan meedoen. Kijk voor meer informatie op weekvandemediawijsheidzeeland.blogspot.com.

 

Voor de jongeren is er een So you think WII can dance battle. Speciaal voor senioren is er een workshop iPad. In het Kenniscafé wordt er een debat georganiseerd over Vrijheid van Informatie. Maurits Sep (PZC) is de debatleider. Gasten zijn onder anderen: Robert Schliessler, cineast en Patrick Godschalk, vertegenwoordiger van de Piratenpartij.

Kijk voor het volledige programma van de Week van de Mediawijsheid 2012 op de websites van de Zeeuwse bibliotheken.

Bibliotheek Vlissingen

Bibliotheek Oosterschelde

Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen

Zeeuwse Bibliotheek

 

Webredactie Zeeuwse Bibliotheek

Laat uw reactie achter

*