Zeeuwse Bibliotheek 25 jaar jong!

Zaterdag 24 april 2010 is het zover. De Zeeuwse Bibliotheek viert dan haar 25 jarig bestaan met een Digitale Open Dag. Er is hard gewerkt om er zowel voor het publiek als het personeel een geslaagde dag van te maken.

Van 10.00 uur tot 16.00 uur is er een gevarieerd en doorlopend programma met workshops, presentaties en demonstraties; allen op het gebied van digitale ontwikkelingen.

Bij binnenkomst ontvangt u een nummer, waarmee u kans maakt op prachtige prijzen. De hoofdprijs is maar liefst 25 (!) jaar lidmaatschap van de Zeeuwse Bibliotheek.

Er is voor elk wat wils. Zo kunt u een workshop twitteren volgen, andere twitteraars ontmoeten tijdens een ’tweetup’, verschillende eReaders uitproberen, foto’s bekijken op een Touch Foil en spelletjes spelen op de Wii computer. Op de Multitouchtafels kan een quiz gespeeld worden en zijn filmpjes te zien over mediawijsheid en muziek. Wilt u meer weten over de Bibliobus? Hij staat de hele dag voor de deur. Loop gerust binnen.

Ook worden tijdens de Open Dag de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing beste Zeeuwse poster van 2009: WE HANGEN! Om 15.00 uur op de eerste verdieping. De juryleden zijn ook aanwezig en geven een toelichting op hun keuze.

De hele dag zijn er rondleidingen (achter de schermen) en wordt er uitleg gegeven over de digitale diensten en projecten van de Zeeuwse Bibliotheek. In de foyer is een gratis kopje koffie of thee te krijgen. Natuurlijk kunt u op deze dag ook gewoon boeken, dvd’s en cd’s lenen.


81299

Koningin Beatrix opende 25 jaar geleden het bibliotheekgebouw aan de Kousteensedijk 7.

Machteld Berghauser Pont, communicatie

Laat uw reactie achter

*