eReaders en eBooks in de Zeeuwse Bibliotheek

eReaderIn deze tijd van onbegrensde mogelijkheden en digitale ontwikkelingen kan de Zeeuwse Bibliotheek als ondernemer in kennis, cultuur en ontmoeting natuurlijk niet achterblijven. Neem nu de eReaders en eBooks.
Een eBook is volgens Wikipedia een afgeronde en elektronische (of digitale) tekst die minimaal voorzien is van een pagina-indeling zoals een ‘gewoon’ boek. Meestal heeft deze een hoofdstukindeling, een zoekfunctie en een bladwijzer. De eReader is het apparaat waarmee je deze digitale teksten kan lezen.
De voordelen: licht in gewicht, de mogelijkheid om een groot aantal boeken mee te kunnen nemen, lezen in het donker, zelf bepalen van de achtergrondkleur en het kunnen instellen van lettertype en/of -grootte.

De verwachting is dat in de toekomst de vraag naar eBooks snel zal groeien. Er zal nog meer keus zijn uit eReaders, smartphones, netbooks en tablets. Ook wordt de eReader tezijnertijd goedkoper, waardoor het voor veel mensen mogelijk zal zijn om er een aan te schaffen. Net zoals destijds bij de dvd-speler. Ook zal het mogelijk zijn om boeken te downloaden via zogenaamde Filesharing Networks.

In maart kan het publiek in de Zeeuwse Bibliotheek kennismaken met de nieuwste eReaders en eBooks. We zullen verschillende modellen demonstreren, zodat de mogelijkheden (en eventuele beperkingen) duidelijk worden. U kunt zien hoe een eReader werkt en zelf ervaren hoe het is om boeken te downloaden en te lezen op dit apparaat.

Meer informatie over de demonstratie binnenkort op de website van de Zeeuwse Bibliotheek.

Machteld Berghauser Pont, Communicatie

Laat uw reactie achter

*