Foto’s uit het PZC archief

FO127649

Winkelier, Aardenburg (1961)

Sinds 22 juni hangen er in het Zeeuws Documentatiecentrum foto’s uit het PZC archief (periode 1950-1965). In 2009 heeft de Zeeuwse Bibliotheek een grote collectie negatieven van het PZC archief uit de jaren 1950-1987 in langdurige bruikleen gekregen. Een deel is inmiddels gedigitaliseerd, beschreven en te raadplegen via Beeldbank Zeeland.

De foto’s gaan onder andere over het dagelijks leven, diverse takken van sport, verenigingsleven, onderwijs, landbouw, industrie, studenten, feesten. De tentoonstelling is al door diverse mensen bezocht en voor velen van hen een feest van herkenning. Zeker voor degenen die deze periode bewust hebben meegemaakt. De jaren vijftig met name was een periode van wederopbouw en zuinigheid. Op Beeldbank Zeeland is een thema aangemaakt over dit PZC archief. Er zijn al verscheidene mensen geweest die een afdruk uit dit archief willen bestellen omdat ze zichzelf of familieleden op een van de foto’s herkennen. De PZC heeft in de editie van zaterdag 19 juni een groot artikel over deze tentoonstelling geplaatst.

pzcII

PZC artikel 19 juni 2010

De tentoonstelling is nog tot 15 augustus te bekijken op de tweede verdieping van de Zeeuwse Bibliotheek. Ook na deze periode blijven de foto’s te zien via Beeldbank Zeeland. Over een aantal jaren zullen alle foto’s uit het PZC archief opgenomen zijn.

Ester van Dooren, Beheerder audiovisuele en digitale collecties

3 Responses to “Foto’s uit het PZC archief”

 1. Bert van Dijk schreef:

  Beste, In de PZC van eind 1971 of begin 1972, als ik mij nog goed herinner, een foto van de Princes Margriet op de dam van de veerhaven in Breskens. De veerboot was door mist op de dam gelopen.
  Ik heb de foto jarenlang zorgvuldig bewaard, maar nu is íe zoek. Zou het mogelijk zijn dit beeld via de mail aan mij te sturen?
  Het is al even geleden, maar ik werkte toen bij ‘Scheepswerf Van de Sande”in breskens, toen geluk met de veerboten nog heel gewoon was!!
  Alvast zeer bedankt voor de te nemen moeite.
  Met vriendelijke groet, Bert van Dijk,
  Wateringen.

 2. S A van der Meule schreef:

  Beste, ik ben op zoek naar een foto van mijn Opa. Hij was o.a. schelpenvisser. Er is hiervan een foto gemaakt en deze is in de PZC gepubliceerd. Ik denk in de jaren zestig. Zijn naam is Ko van der Meule. In het artikel stond o.a. dat hij de laatste schelpenvisser was.

  Met vriendelijke groet,

  Fam.v d Meule

 3. J.A.Baden schreef:

  H H , ik ben op zoek naar een bericht en foto uit ongeveer , 1960 , waar ik ik in staat , met mijn boten ,die waren uit bouwplaten gemaakt , samen met een meneer uit Axel , of daar uit de buurt , helaas heb ik deze niet meer , de vraag is of U
  wat kan zoeken , daar zou ik heel blij mee zijn , o ja ik
  woonden toen op het eiland bij de sluizen in Vlissingen , en het berichtje stond onder de naam , Kootje met zijn Bootje ,
  mvg Ko Baden en ik dank U

Laat uw reactie achter

*